fbpx

API Документација

Интеграција со AllSecure платформите - Документација и упатства

Exchange Platform Open Platform
payment integration

Брзо и лесно интегрирање на плаќањата

Дали ви е потребна интеграција на плаќањата во вашата онлајн продавница или мобилна апликација? Дали ви требаат извештаи за претходни трансакции? Сакате да им овозможите на корисниците да ги комплетираат или откажат трансакциите директно од вашата система? Сè ова, и уште повеќе, може да се постигне на едноставен начин. Со најнапредната технологија за поврзување, трговците “сами го хостуваат” својот страничен модул за плаќање, со целосна слобода во дизајнот и форматот на страната, истовремено ги задоволувајќи PCI барањата. Нашата цел е да обезбедиме документација која лесно ќе се разбере од програмерите и да им овозможиме што поедноставна интеграција, без потреба да се замараат со стандардите за безбедност и PCI компатибилност, преку доверба на нас.

Exchange Платформа

Exchange Платформа обезбедува широк спектар опции за елегантна, конзистентна интеграција на плаќања со фокус на максимално корисничко искуство за време на процесот на плаќање. Контактирајте не за информација за кои сите банки/прифатилишта е поврзана оваа платформа.

plugins

Хостирани полиња

Дозволете на вашите купувачи да внесуваат податоци за картицата во формата без напуштање на вашата страница. Целокупниот визуелен дизајн и корисничкото искуство остануваат непроменети без компромис кога станува збор за безбедност и ПЦИ стандарди

Card on File

Целосно независна од банките и сертифицирана Exchange Vault овозможува чување и токенизација на осетливите картични податоци на купувачите за идни користења преку функциите картичка на датотека или повторувачки плаќања.

Модули и SDK

Можете да најдете голем број интерно развиени 'open source' модули, како и комерцијални модули за различни шопинг карти. Покрај тоа, имате пристап до бесплатни SDK за мобилни апликации и други околинија.

Open платформа за плаќање

Најнашата отворена платформа за плаќање претставува еден посебен RESTful API преку кој имате пристап до целокупниот спектар на функционалности. Ве молиме, контактирајте не за листа на банки/прифатилишта кои се поврзани со оваа платформа.

SecurePay

JavaScript Widget за безбедно плаќање SecurePay е решение согласно SAQ-A стандардите за вграден формулар за внес на податоци за картица.

Back-Office Интеграција

Освен класичните плаќања, можете да ги интегрирате и различните видови на административни операции, како што се Capture, Void, Refund...

direct api

Директна Интеграција

Нашиот Server-to-Server API овозможува примање на плаќања директно интегрирани со вашиот систем, под услов дека е PCI сертифициран.

Безбедни онлајн плаќања?

Овозможуваме на трговците да примаат плаќања на својата веб-страница и мобилна апликација од купците во Македонија и странство.
Allsecure
Основана во 2001 година, компанијата AllSecure стана глобален провајдер на електронски плаќања, со растечка мрежа на корисници низ цела Европа. Во соработка со водечките регионални и европски банки, ние обезбедуваме услуги за процесирање на плаќања преку најсовремениот платежен гејтвеј на пазарот, сертифициран како PCI level 1. Понудуваме различни поврзани услуги за поддршка и консултации, како и најсовремени решенија за превенција на ризици при плаќањето.
Контакт Инфо
Secured By
pcidss
visasecure
mcidcheck
amexsafekey
dinersprotectbuy
Методи на плаќање
VISA
mastercard
maestro
dinersclub