fbpx

УСЛУГА ПОДДРШКЕ НА ТРГОВЦИ

Помагаме Ви да подобрите вашиот интернет бизнис.

Merchant Support Services
Својим корисницима AllSecure од првог дена обезбеѓува службеник на поддршка кој преку helpdesk-от асистира програмери при работа на интеграција на плаќањето во интернет продавницата. Поддршката останува достапна секогаш за време на соработката за било какви прашања поврзани со унапредувањето или користењето на системот. Доделуваме тестен профил за лесно тестирање и комплетирање на интеграцијата. На располагање се и примери на скрипти во различни програмски јазици за скратување на времето на интеграцијата. Нашите службеници ја вршат почетната поставка на вашиот профил и се грижат за правилно функционирање пред да прејдете во “жив” режим, вклучувајќи ги и поставките на договорените алатки за превенција на превари. Се тоа се прави за цел на лесен и безбеден почеток на примањето на плаќања!

ПОМАГАМЕ ТРГОВЦИМА ПРЕ И НАКОН ПРЕЛАСКА ВО ПРОДУКЦИЈА

Успешната интеграција и прелазак во продукција е само почеток на процесот. Независно од тоа што нашата платформа е многу едноставна за користење, секому може да му биде потребна помош, од време на време. Добрата вест е дека секогаш можете лесно да се обратите до нашите службеници за поддршка кои се спремни да ви одговорат на сите прашања, било тоа поврзано со начинот на користење на платформата или со општи концепти во индустријата на плаќањата.

ТРГОВЦИ

Контактирајте не преку чата или испратете прашање на нашата helpdesk. Исто така, можете пребарување во нашата онлајн база на знаење каде најбрзо ќе најдете одговори на повеќето прашања кои ве интересираат.

ДЕВЕЛОПЕРИ

Ступите во контакт со нашиот тим за интеграција. Тие ќе ви помогнат да полесно разберете нашата API документација и ќе ви дадат совет за некои од вашите специфични барања.

ОПЕРАТИВНИ ПРАШАЊА

Након што вашата интернет продавница премине во продукција, нашиот тим останува достапен за други оперативни прашања кои може да се тичат разбирање и подобрување на постоечките процеси.

Најчести прашања

Што е Payment Gateway?

Payment Gateway е платформа за плаќање која овозможува комуникација помеѓу вашата интернет продавница и вашите купувачи, на една страна, и вашата интернет продавница и банките / прифатителите на плаќања, на друга страна. Платформа прима и праќа податоци за вашата трансакција, вклучувајќи податоци за платечките картици, на безбеден и сертифициран начин, и на база на тоа, банката / прифатителот ја авторизира или одбива трансакцијата. Информацијата за авторизацијата или одбивањето се праќа потоа на вас и останатите учесници во трговијата (банки, картични организации итн).

Што е Интернет Рачун на Трговецот?

Интернет Рачун на Трговецот е услуга што ја обезбедува прифатителната банка. Постоењето на овој рачун е предуслов за примање на онлајн плаќања. Сите плаќања што се процесираат преку доделениот Терминалски ИД, се префрлаат кон вашата сметка отворена кај избраната прифатителна банка.

Šta je banka prihvatilac?

Banka prihvatilac je finansijska institucija licencirana od strane kartičarskih organizacija za procesiranje plaćanja karticama na prodajnim mestima trgovaca.

Kako da apliciram za Internet Račun kod Banke Prihvatioca?

Da bi bili u poziciji da prihvatate online plaćanja i da koristite naše usluge, neophodno je da imate obezbeđen Internet Račun Trgovca kod najmanje jedne od naših partnerskih banaka. Ukoliko još uvek nemate takav račun, možete prepustiti nama da proceduru započnemo u vaše ime tako što ćemo vašu aplikaciju proslediti na više banaka prihvatilaca i time obezbediti najoptimalniju ponudu.

Zahtev

Кои брендови на картички процесира AllSecure?

Платежниот процесор AllSecure процесира сите водечки светски брендови: VISA, Mastercard, Maestro, DinaCard, American Express, Diners, Discover.... Освен тоа, процесираме и различни алтернативни начини на плаќање, како што се: IDEAL, KLARNA, SOFORT… Ве молиме забележете дека за прифаќање на одреден бренд на картички и алтернативни методи на плаќање, банката прифатителка мора да го поддржува.

Што се бара за прифаќање на плаќања со картици онлајн?

Постојат повеќе технички и законски предуслови. За почеток, најважно е:

  • Да сте регистрирани како Правно Лице (било која вид)
  • Да имате изнајмен Интернет Домен
  • Да имате поставен (објавен) веб-сајт со шопинг кошничка
  • Да имате инсталиран SSL сертификат

Што е PCI усклаѓеност и дали мојата интернет продавница мора да биде PCI сертифицирана?

Ускладнувањето со безбедносните стандарди на индустријата на платни картички (PCI DSS) е глобален стандард составен од правила кои секој бизнис, независно од неговата големина или начин на работење (ecommerce или традиционален), мора да ги имплементира и следи ако ги прифаќа плаќањата со платни картички. Овие правила се задолжителни, но во исто време и многу корисни, бидејќи служат на трговците за безбедно процесирање на плаќањата со картички и во исто време намалуваат можноста за превари и хакерски напади на осетливите податоци на картичките. Голем дел од трговците кои се поврзале преку AllSecure, автоматски се ускладнети со PCI стандардите.

Дали е безбедно плаќање со картици онлајн?

Плаќањето со картици денеска е еден од најстрого регулираните начини на плаќање што користи различни системи за превенција на ризикот од превари. 3D-Secure е дополнителен степен на безбедност при плаќање со картици. При процесот на плаќање, банката на купувачот преку двофакторска автентификација прво ќе го замоли купувачот да се автентификува, а потоа и да ја потврди - авторизира наведеното плаќање. На тој начин, можноста за злоупотреба се намалува на минимум.

Како можам да влијаам на намалување на ризикот при плаќање?

Превенцијата на ризикот при плаќање претставува еден од најзначајните аспекти нашата работа. Со задоволство ќе ве запознаеме со целокупниот спектар на различни алатки и процедури, чии комбинации можете да создадете решение што е специфично и оптимално за вашиот бизнис модел.

Што значи терминот 'превенција на превари'?

Применувањем на систем за откривање и превенција на превари, онлајн трговците го заштитуваат својот бизнис од превари во текот на процесот на нарачка и плаќање. Во рамките на својата платформа, AllSecure располага со интегриран напреден систем за управување со ризици што може да се прилагоди на трговците, независно од нивната големина или вид на бизнисот. Овој силно заштитен и многуслоен систем е резултат на десетгодишната работа на техничкиот тим кој го развиваше платформата и на знаењата и искуствата на луѓето што работат во нашата компанија.

Безбедни онлајн плаќања?

Овозможуваме на трговците да примаат плаќања на својата веб-страница и мобилна апликација од купците во Македонија и странство.
Allsecure
Основана во 2001 година, компанијата AllSecure стана глобален провајдер на електронски плаќања, со растечка мрежа на корисници низ цела Европа. Во соработка со водечките регионални и европски банки, ние обезбедуваме услуги за процесирање на плаќања преку најсовремениот платежен гејтвеј на пазарот, сертифициран како PCI level 1. Понудуваме различни поврзани услуги за поддршка и консултации, како и најсовремени решенија за превенција на ризици при плаќањето.
Контакт Инфо
Secured By
pcidss
visasecure
mcidcheck
amexsafekey
dinersprotectbuy
Методи на плаќање
VISA
mastercard
maestro
dinersclub