fbpx

БРЗА И ЕДНОСТАВНА ИНТЕГРАЦИЈА НА ПЛАТЕЖНИОТ ПРОЦЕСОР

Највисок степен на безбедност при плаќање со врвна стапка на конверзија

Payment Integration

ОПЦИИ ЗА ИНТЕГРАЦИЈА ДОСТАПНИ ЗА РАЗЛИЧНИ ПЛАТЕЖНИ СЦЕНАРИЈА

Потребно вам е да урадите интеграција на плаќање во својата интернет продавница или мобилна апликација? Неопходни се вам извештаи за ранијаме трансакции? Желите да овозможите комплетирање или откажување трансакции директно од својот систем? Све ова, и уште пуно повеќе, можно е урадите со само една интеграција. Применуваме најсовремени технологии и пристапи за да го поддржиме целиот спектар на услуги за електронско плаќање како локалним, така и регионалним и глобалним e-commerce трговци, на начин кој максимално автоматизира и убрза операциите за плаќање. Трговците обезбедуваме една од водечките, скалибилни платформи за плаќање, која е лиценцирана и поврзана со стотици финансиски организации и методи за плаќање во светот и кај нас.
hosted payment fields

Вградени полиња за плаќање

Желите флексибилност и контрола над процесот на плаќање, истовремено задржувајќи ја усогласеноста со прописаните стандарди за безбедност PCI-DSS? Вградените полиња за плаќање исполнуваат сите вашите барања кога станува збор за изгледот на образецот за внесување на картични податоци, како и за сеобемно корисничко искуство, и истовремено минимизирајќи го потребата на трговецот да се грижи за стандардите за безбедност PCI-DSS. Со овој пристап, PCI-осетливите полиња се исполнуваат директно на PCI-сертифицираниот сервер преку “multi-iframe” пристап, а во онлајн режим се добива привремен токен за сесија што се разменува при плаќањето. Сè ова води до дополнително зголемување на безбедноста на трансакциите со зголемување на конверзијата на плаќањата.

Страница за плаќања

За трговци кои пре сеа тражат брзо и едноставно решение за интеграција на плаќање, уште имаме достапна Хостована страница за плаќање. AllSecure го одржува оваа страница и обезбедува задоволување на PCI-DSS стандардите. Страницата е прилагодена за мобилни уреди, може да се персонализира согласно вашето брендирање, да се додадат различни методи за плаќање и да се преведе на било кој јазик.
hosted payment page
Direct Integration API

API за директна интеграција на плаќање

Уколико Вашиот софтвер е сертифициран според стандардите на PCI-DSS, можете да се поврзете на нашата платформа преку таканаречена “Server to Server” конекција, користејќи го нашиот директен API. На овој начин, осетливите податоци се внесуваат и чуваат на Вашата платформа, а потоа се разменуваат преку AllSecure со банката за авторизација на трансакцијата.

SDK за мобилни уреди

Нудиме вам iOS и Android SDK за потполно прилагодено корисничко искуство и “native” интеграција на плаќањето во мобилните апликации. Податоците за платните картици се внесуваат директно во вашата мобилна апликација, а потоа се токенизираат за безбедно плаќање. Така добиените токени потоа се користат за иницирање на плаќањата трансакции.

Модули / Екстензии за шопинг кошнички

 • WooCommerce Plugin
 • Magento Plugin
 • Java SDK
 • PHP SDK
 • OpenCart Plugin
 • PrestaShop Plugin
 • Android SDK
 • iOS SDK
 • Javascript
 • Visual Basic
 • node.js

Безбедни онлајн плаќања?

Овозможуваме на трговците да примаат плаќања на својата веб-страница и мобилна апликација од купците во Македонија и странство.
Allsecure
Основана во 2001 година, компанијата AllSecure стана глобален провајдер на електронски плаќања, со растечка мрежа на корисници низ цела Европа. Во соработка со водечките регионални и европски банки, ние обезбедуваме услуги за процесирање на плаќања преку најсовремениот платежен гејтвеј на пазарот, сертифициран како PCI level 1. Понудуваме различни поврзани услуги за поддршка и консултации, како и најсовремени решенија за превенција на ризици при плаќањето.
Контакт Инфо
Secured By
pcidss
visasecure
mcidcheck
amexsafekey
dinersprotectbuy
Методи на плаќање
VISA
mastercard
maestro
dinersclub